blog image

Terapia cu oxigen Singlet

Terapia cu oxigen Singlet.
Oxigenul joacă un rol cheie în metabolismul şi procesele de oxido-reducere ale corpului, fără de care viaţa este imposibilă.

Deficitul de O2 are un efect negativ asupra sistemului central, vaselor de sânge, structurii şi funcţiei ficatului şi plămânilor. Deficitul de oxigen duce la o deteriorare a calităţii sângelui şi, ca rezultat, la o creştere a sarcinii pe inimă, la o scădere a activităţii ţesutului muscular şi la o accelerare a procesului de îmbătrânire a pielii.

Una dintre modalităţile de a elimina foamea de oxigen este spuma de oxigen singlet. Aceasta este un complex, unul din componentele căruia este oxigenul singlet, celălalt este un amestec spumant (sirop de rădăcină de lemn dulce), al treilea este din fitogeni sau apa minerală, iar al patrulea este sucul. Astfel, spuma singlet-oxigen este un amestec de fitogeni, componente minerale şi vitamine.

Cele mai importante indicaţii pentru terapia cu oxigen singlet sunt:
- profilaxia şi tratamentul exacerbării bolilor, în special sezoniere, în contact cu pacienţii infectaţi (de exemplu, pacienţii cu „gripă” etc.).
- încetinirea procesului de îmbătrânire în combinaţie cu alte metode (nutriţie dietetică, activitate fizică şi psiho-emoţională, excluderea obiceiurilor proaste).
- afecţiuni ale sistemului cardiovascular (ateroscleroză şi hiperlipidemie cu sau fără obezitate, hipertensiune arterială, boli cardiace ischemice, distrofie miocardică, cardiomiopatii).
- afecţiuni reumatice (reumatism, boli difuze ale ţesutului conjunctiv, artrită reumatoidă, gută, osteoartrita).
- afecţiuni ale sistemului respirator (pneumonie, bronşită, astm bronşic, bronşiectazie, silicoză, pneumoscleroză).
- afecţiuni ale sistemului digestiv (gastrită, ulcer peptic, pancreatită cronică, boli hepatice (hepatită, ciroză), tractului biliar, enteritei cronice, colitei, disbacterozei, giardiozei, helminthiazei).
- în caz de predominare a carbohidraţilor şi deficit de proteine în dietă, prezenţa în alimente a nitriţilor, nitraţilor, produselor chimice toxice, pesticidelor, compuşilor de plumb, mercur, cadmiu , cu o dietă bogată în calorii, utilizarea de grăsimi saturate, alimente bogate în colesterol.
- procese infecţioase şi toxice.
- hipoxie.
- terapia medicamentoasă pe termen lung.
- fizioterapie, terapie cu laser, iradiere ultravioletă a sângelui, radiaţie excesivă infraroşie, ultravioletă.
- stres cronic (supraîncărcare psiho-emoţională, muncă în condiţii climaterice extreme, nefavorabile).
- hipodinamie şi invers, suprasolicitare fizică intensă.